Home » Persoonlijk » Zwangerschap vs het ondernemerschap

Zwangerschap vs het ondernemerschap

door | 8 dec, 2021 | Persoonlijk

Het was zondag 5 september… We sloten die dag onze Business Retraite af. Ik kon niet wachten totdat iedereen de deur uit was want…. ik zou een zwangerschapstest doen! Het was een fantastisch weekend geweest, maar de hele weekend lag die test me al te roepen. Toen de laatste zijn auto instapte en wegreed, haalde ik mijn vriend en beste vriendin (waar ik de retraite mee gaf), plastte in een potje, deed de test erin en…. wachten maar.

Het duurde niet eens lang, voor ik een dikke rode streep zag verschijnen in het venstertje van de test. Zwanger ja? OMGGGGG……. Ik wist oprecht even niet hoe ik me moest voelen. Nog een Clear Blue test erachteraan en…. ja – echt zwanger! Wauw. We waren super blij en tegelijk had ik geeeen idee wat ik kon verwachten (nog steeds niet eigenlijk).

Ondertussen ben ik 18 weken zwanger en weten we ook wat het wordt, namelijk een jongetje!

Zwangerschap vs ondernemerschap
Gelukkig heb ik me de hele periode tot nu toe goed gevoeld. Niet misselijk, alleen extra moe. Het dwingt me om extra vroeg naar bed te gaan met een serie en dat vind ik stiekem heerlijk.

Ik kon dus gewoon doorwerken. In de eerste paar weken liep ik eigenlijk tegen iets aan, wat ik heel erg herkende van het ondernemerschap: er was een zaadje in mijn buik geplant, maar ik voelde of zag er nog niks van.

En dat is waar ik het graag in deze mail met je over wil hebben….

Als coach of therapeut is marketing vast niet je favoriete bezigheid. Je wil het liefst gewoon met je cliënten bezig zijn, toch?

Je leest je in, vraagt om hulp, begint met je marketing en zet trouw iedere week stapjes op weg naar zichtbaarheid maar… DUURT LANG! Kan behoorlijk lastig zijn, als je er nog niet meteen iets van merkt, terwijl dat eigenlijk logisch is. Mensen hebben nou eenmaal tijd nodig. Tijd om te bedenken of dat is wat ze nodig hebben. Tijd om een band met jou op te bouwen, ook al is het online vanaf een scherm. Tijd om te bepalen of dat is waar ze een goed gevoel bij hebben. Tijd om te onderzoeken of hun probleem wel echt nu aandacht nodig heeft (=noodzaak) of dat het nog even kan wachten….

Tijd. om. te. rijpen. en. te. groeien.

Net als mijn baby. Duurt laaaang! Daar kwamen in vlagen ook best wat angsten bij kijken, vooral in het begin. Wat als ik het kindje zou verliezen, bijvoorbeeld?

Het wachten, en alle eigen stukken die daarbij komen kijken, horen erbij.

Ook bij jou dus, als ondernemer. Laat je niet ontmoedigen, want als je zaait en je kanalen voldoende “liefde en water” geeft, kun je uiteindelijk oogsten. Als je aan gras trekt, gaat het niet sneller groeien. Een baby groeit ook niet sneller als ik soms zou willen haha :).

Het is een natuurlijk proces. Niet voor niks ook. Het geeft me 9 maanden om te wennen en me voor te bereiden. Het zou ook raar zijn als je net van de opleiding komt en je hebt opeens 15 cliënten per week, toch? Waarschijnlijk zou je dat zelfs helemaal niet trekken…

Geef het tijd en laat je niet ontmoedigen. Ook al zie je nu nog niks, dat betekent niet dat er niks is.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin