Leren adverteren voor je praktijk

Stapje voor stapje leren hoe je een goede marketing advertentiecampagne bouwt op Facebook en Instagram


START: SEPTEMBER 2021

Dit wil ik

Leren adverteren voor je praktijk

Stapje voor stapje leren hoe je een goede marketing advertentiecampagne bouwt op Facebook en Instagram

START: SEPTEMBER 2021

Dit wil ik

Leren hoe je gerichte Facebook & instagram advertenties maakt om je potentiële cliënten te laten weten dat jij er bent.

Online groepsprogramma van 6 intensieve live workshops waarin ik je help bij het leren adverteren en bij het opzetten van een goede strategische campagne. 

 

Een advertentie online zetten kan iedereen…

… maar niet iedereen kan een goedlopende campagne opzetten waar ook daadwerkelijk cliënten uit komen.

Facebook is harstikke slim en wil jou motiveren om je geld te investeren in advertenties. Veel te vaak hoor ik dat het voelt alsof het geld eigenlijk door het putje gespoeld is… Er is niks uitgekomen. Hoe komt dat dan? Ik geloof dat dit komt door een aantal dingen.

Ten eerste: geen goede strategie. Er is niet voldoende nagedacht over wat je echt wil bereiken met je advertentie.

Ten tweede: de teksten en de foto’s raken niet of de websitepagina spreekt niet aan.

Ten derde: de instellingen staan niet goed. Je bereikt niet de juiste mensen of hebt gedrukt op “bericht promoten” waardoor de instellingen beperkt zijn.

Ten vierde: je hebt een advertentie opgezet, maar je durft eigenlijk niet… Of je gelooft er niet in. Je eigen mindset zit in de weg. 

En dan de uitdaging… als dit niet werkt, hoe dan wel? Ik geloof dus in een combinatie van al die dingen samen: een advertentiecampagne met een goede strategie, met advertentiemateriaal dat raakt en helemaal aansluit op waar je cliënt behoefte aan heeft, in een goed ingestelde advertentie, waar je helemaal achter staat.

Dat is wat ik je stap voor stap ga leren tijdens de Cursus Leren Adverteren, speciaal opgezet voor coaches en therapeuten. 

Ik leer je hoe je zelf kunt adverteren op een laagdrempelige manier!

Samen de strategie bepalen voor je advertenties

Jij schrijft de teksten en verzamelt de foto’s, ik denk met je mee. 

Ik leer je de advertentie technisch instellen en analyseer samen met jou hoe ze lopen.

Ik help je om van jouw advertentie een succes te maken!

Hi, ik ben Ilaria! Ik help coaches en therapeuten met hun zichtbaarheid, zodat ze meer cliënten krijgen. 

Ondertussen al weer meer dan 3 jaar geleden heb ik mijn eerste Facebook advertentie training gevolgd bij Mark Bongers. In 2019 heb ik nog een extra cursus gevolgd bij hem voor gevorderden, om nog beter te snappen hoe adverteren werkt.

Ik weet het nog goed. Ik zat toen voor het eerst in zijn webinar. Ik dacht dat ik al veel van Facebook wist, maar…. ik kwam er tijdens het webinar achter dat ik nog niet eens de helft wist! Adverteren was compleet nieuw voor me. Ik heb me meteen ingeschreven voor zijn cursus en adverteren. Die heeft echt mijn leven veranderd. 

Ik heb ondertussen al tientallen advertentiecampagnes gemaakt voor coaches en therapeuten en in totaal meer dan €40000 aan advertentiebudget mogen verdelen, wat er zeker ook allemaal weer is uitgekomen. Niet voor grote bedrijven dus, maar echt voor kleine coaches en therapeuten zoals jij. Omdat ik de advertenties maak en manage, heb ik een goed beeld van wat in de praktijk wel en niet werkt. 

Adverteren is één van de belangrijkste tools die ik inzet om je zichtbaarheid te vergroten. Ik leer je graag hoe het werkt. 

 

Als je je hierin herkent, dan is leren adverteren iets voor jou…

Je hebt al veel over adverteren op Facebook en Instagram gehoord, maar je durft het nog niet echt aan om er zelf mee aan de gang te gaan. Je wil het in één keer goed doen en wil dus eerst leren hoe het moet.

Je hebt al wel een aantal advertenties geprobeerd, maar je verzandt in alle mogelijkheden. Misschien is er nog niks concreets uitgekomen, of juist wel, en wil je dit vergroten.

Je bent soms onzeker over je advertentiemateriaal en hebt graag dat iemand met je meekijkt en met je meedenkt. 

Je bent redelijk technisch, pakt nieuwe informatie wel snel op. Je bent in ieder geval gemotiveerd om het te leren!

Social media werkt al goed voor je praktijk. Je krijgt regelmatig aanvragen van onbekenden en je wil social media nog meer voor jezelf laten werken. 

Je bent eraan toe om verder en sneller te groeien. Je bent toe aan een volle praktijk.

Dit is hoe de cursus eruit ziet: 

Les 1: Strategie bepalen + marketingmateriaal maken

Marketingacties zijn alleen waardevol als je naar een bepaald doel toewerkt. Uiteindelijk wil je nieuwe cliënten bereiken met je advertentie, toch? Daarom is strategie een belangrijk onderdeel. Samen onderzoeken we wat een passend doel is bij je bedrijf, wat strategisch slim is én waar je blij van wordt.

Strategie klinkt misschien een beetje vaag, maar in de praktijk kijken we naar je doelgroep, je aanbod en de juiste boodschap die hierbij hoort en hoe dit op een websitepagina moet komen. Je maakt een advertentie voor een laagdrempelige directe verkoop of voor een gratis weggever. 

Ik neem je mee in praktijkvoorbeelden en in wat een advertentie succesvol maakt. 

Belangrijk: een advertentie is onderdeel van je gehele strategie. Een advertentie alleen werkt vaak niet. Het is altijd onderdeel van jouw hele marketingstrategie! Bedenk je dus altijd: als ik X wil bereiken, wat kan ik daar dan nog meer voor doen? Ook daar gaan we het over hebben. 

Les 2: marketingmateriaal analyseren + technische instellingen

Deze les checken we het marketingmateriaal en de teksten, foto’s en landingspagina’s en geef ik feedback. Leerzaam is hieraan dat ik met je meekijk, maar dat je ook meteen met anderen kunt meekijken en daar uiteindelijk verder in de cursus ook de resultaten van te horen krijgt. Je leert dus niet alleen van je eigen advertentie, maar ook van de advertenties van de rest van de cursisten.

Daarnaast laat ik je deze les zien hoe je de Facebook pixel op je website kunt zetten en hoe je budget kunt toevoegen.  

 

1-op-1: advertentieaccount instellen

Na deze les plannen we samen een moment om alle instellingen voor je advertentie goed te zetten en waar mogelijk de codes op je website te zetten.

 

Les 3: Adverteren – Je eerste campagne maken

Dit is de les waar het eigenlijk om draait! Als de teksten en afbeeldingen klaar zijn en de websitepagina helemaal klopt, gaan we aan de slag met het instellen van de advertentie op Facebook en instagram. Dat is een behoorlijk technisch  gedoe vol keuzemogelijkheden! Gelukkig Facebook harstikke slim en is er oneindig veel data beschikbaar.

In deze les laat ik je zien hoe je de advertentiecampagne daadwerkelijk online kunt gaan zetten en waar je allemaal op moet letten. Ik leg je het verschil uit tussen een advertentiecampagne, advertentiesets en een advertentie. Daarnaast laat ik je zien hoe je verschillende doelgroepen kunt aanmaken en waar je op moet letten. Ik vertel je welke plaatsingen je moet kiezen, hoe je meerder teksten en foto’s kunt testen en wat een goed budget is. Ik doorloop in deze les stap voor stap hoe je een campagne kunt opzetten, zodat jij het daarna zelf kunt doen.

 

Les 4: Technisch je advertentie inzetten

In deze les gaan we nog verder in op het technisch opzetten van je advertentie. Ik kijk met een aantal van jullie mee en geef feedback over wat er eventueel misschien beter aangepast kan worden en waarom. Verder kijken we waar iedereen op vast loopt. 

Ik vind het belangrijk om deze les nog te besteden aan het technische gedeelte van het adverteren, zodat de advertentie jouw cliënt bereikt op de juiste plek. De instellingen van de advertentie zijn cruciaal voor een succesvolle advertentie campagne. 

 

Les 5: Advertenties analyseren & wat nu?

Deze les is bedoeld om te analyseren hoe de advertenties lopen! Je advertentie loopt nu één of twee weken. Ik laat je aan de hand van een aantal campagnes uit de groep zien hoe je de cijfers moet interpreteren en wat de juiste gemiddeldes zijn. Want hoe weet je nou eigenlijk of een advertentie wel of niet goed draait?

Ik leer je hoe je de eerste resultaten kunt analyseren en wat er nog beter kan en mag zodat de advertentie jou zoveel mogelijk zichtbaarheid oplevert. 

Aan de hand van de cijfers onderzoeken we: hoe nu verder? Verlengen? Iets aanpassen? Zo ja, wat dan? Nieuwe doelgroepen uitproberen? etc etc. Daarnaast laat ik je ook zien hoe je technisch gezien bijvoorbeeld een advertentie kunt verlengen of een kopie kunt maken waar je veranderingen kunt doorvoeren. 

 

Les 6: Hoe nu verder met je advertenties + overige vragen

Deze les is nog redelijk open invulbaar. Ik voel intuitief aan wat er nodig is voor de groep in deze les. Je kunt deze les zien als een soort Q&A les waarin ik met iedereen nog meekijk en meedenk. Daarnaast gaan we het hebben over de volgende campagnes: wat zijn nog mogelijkheden in de toekomst? 

 

Hoe adverteren anderen geholpen heeft met het laten groeien van hun praktijk:

Januari 2019 ben ik samen met Ilaria gaan zitten om mijn wensen voor FB adverteren door te nemen. Na een goede intake hebben we een strategie opgesteld die direct succesvol was. We besloten om enkele succesverhalen van mijn clienten te beschrijven. Deze verhaal vormen hebben we telkens in verschillende rondes ‘aangezet’.

Vrijwel direct kwamen er aanmeldingen voor massage behandelingen binnen. De teksten raakten de mensen, ze herkenden zichzelf in het verhaal van een ander. Cijfermatig komt het erop neer dat ik tussen de €15 en €20 kwijt ben aan FB voor 1 behandeling van €62. In veel gevallen hebben de mensen 2 tot 3 behandelingen nodig waardoor ik dus eigenlijk €120 tot €180 omzet maak op een kostenpost van €20.

Het mooie is dat de code 10 maanden later nog steeds werkt!

Ilaria let goed op je wensen en de richting die je uit wilt slaan met je praktijk. Ik had al een beeld wat ik met de advertenties wilde laten zien, Ilaria heeft hierin wat technische zorgen uit handen genomen. Ze denk goed met je mee en houdt je ook de nodige spiegels voor. Ze durft te benoemen wat jezelf misschien liever uit de weg gaat. En juist daarin schuilt haar kracht. Met de hulp van Ilaria heb ik dit jaar de stap kunnen maken van een half gevulde praktijk en daarnaast werken voor anderen naar een goed gevulde praktijk en het niet langer voor anderen hoeven werken. Ilaria doet wat ze beloofd.

Daan den Ouden
VolDaan Massagepraktijk

Eind 2017 liep mijn praktijk op mond tot mond reclame. Mijn clientenbestand steeg, maar te langzaam. Op het moment dat ik samen ben gaan werken met Ilaria aan zichtbaarheid ging het aantal cliënten met sprongen vooruit. Nu 2 jaar later zit de praktijk vol, en ben ik als mens en therapeut enorm veranderd. Ik voel me een ondernemer met een doel. Ilaria heeft me veel inzichten gegeven en me uit mijn comfortzone gehaald. Wat maakt dat ik nu durf te staan voor wat ik doe, mezelf durf te laten zien, en dit vertaald zich terug naar een volle praktijk.
Mede door de gerichte advertentiecampagnes die Ilaria voor mij maakt, behaal ik de doelen die ik me steeds stel.
Ilaria is creatief, denkt snel, en weet voor iedereen een passende marketing te creëren. Ze luistert naar wat en wie je bent, en neemt je steeds dat stapje verder om een doelgerichte succesvolle ondernemer met passie te zijn.
Lieve Ilaria, dank je wel dat je op mijn pad kwam. Ik hoop dat we samen nog veel wegen mogen bewandelen.

Annelies Holl
Massagepraktijk Cura

Let op: advertenties zijn geen quick fix!

Je praktijk groeit stapje voor stapje! Zichtbaarheid is hierbij belangrijk. Adverteren is wat mij betreft onmisbaar, omdat het zorgt voor bereik, maar het is geen wondermiddel. Het kan mensen niet zomaar overhalen om iets bij je af te nemen. Jij koopt ook niet meteen alles wat je ziet vanuit een advertentie? 

Adverteren draagt bij aan de gehele klantreis van je potentiële cliënt. Vaak horen de coaches en therapeuten waarmee ik werk dingen als “ik heb je al zovaak voorbij zien komen, ik dacht, nu ga ik maar eens contact opnemen.” 

Een advertentie kan werken als een multiplier. Als je al veel aan zichtbaarheid doet, zorgt een advertentie voor nog meer bereik. Als een post of actie heel goed loopt, zorgt een advertentie voor meer bereik. 

Een advertentie zorgt ALTIJD voor meer bereik, maar niet automatisch voor klanten. Ik heb helaas geen magische toverstaf. 

Met een advertentie zaai je, en het kan dus zijn dat je pas over een half jaar die zaadjes kunt oogsten, ook al loopt die advertentie dan al niet eens meer. 

Maar…. als jij je baby plantjes geen water geeft, gaan ze dood, toch? Dat is ook met je marketing zo. Als je een advertentie als een quick fix ziet, dan heb je wel baby plantjes, die je vervolgens geen water meer geeft.

Een goedlopende praktijk draait om consistent zichtbaar zijn. Het werk doen dat nodig is. Een vertrouwensrelatie opbouwen met je potentiële cliënt. 

Verwacht dus geen wonderen (al gebeuren er soms zeker wonderen!) maar zie het als een onderdeel van je huidige marketingstrategie.

Wat maakt deze advertentiecursus uniek?

Laagdrempelig beginnen

Ik geloof en heb ik de praktijk gezien dat het niet duur hoeft te zijn om met advertereren te starten. Daarom starten we met 50 euro tot 100 euro advertentiebudget. Vanuit daar kijken we hoe de advertenties lopen, en kun je je advertentiebudget ophogen. 

Veel praktijkvoorbeelden

Alle advertentiecampagnes die ik heb gemaakt, heb ik stap voor stap meebedacht en uitgevoerd. Ik heb dus echt de ervaring in de praktijk en veel praktijkvoorbeelden en succesvolle campagnes om te laten zien. 

Speciaal voor coaches en therapeuten

Deze cursus is speciaal voor coaches en therapeuten, omdat ik de afgelopen 5 jaar al heel veel coaches en therapeuten heb mogen begeleiden met het maken van advertenties. Je zit echt met gelijkgestemden, die hetzelfde denken en gelijksoortige diensten aanbieden. 

Veel persoonlijke feedback 

We werken met een kleine groep van maximaal 6 coaches en therapeuten. Dat maakt dat ik met iedereen kan meekijken en je persoonlijke feedback kan geven op je advertentie. Het is dus geen online training, maar echt een interactieve online workshop waarin ik met je meekijk. Ik zie en check alles: je teksten, je foto’s, de instellingen, je doelgroepen en ook de statistieken. Gedurende de cursus heb ik ook toegang tot jouw advertentieaccount, zodat ik de advertentie ten alle tijde zelf ook in de gaten kan houden. Je staat er dus echt niet alleen voor! 

Een goede advertentiecampagne opzetten is een heel proces en kan niet even “snel snel”.

Ps. Misschien vraag je je af naar wat voor beeldscherm je nu zit te kijken? Dit is Adverteren Les 4, waarbij we analyseren hoe de advertenties tot nu toe lopen. En het gaat goed! Een van de deelnemers heeft in totaal 8 behandelingen verkocht, direct vanuit een advertentie. De kosten? €3,67 per behandeling. Een behandeling kost €70. Er is nog geen 30 euro uitgegeven en de omzet is al €560! 

Even wat statistieken van coaches en therapeuten uit de praktijk…

 

Doel: verkopen van online training

Resultaat: 98 trainingen verkocht vanuit de advertentie voor €300 euro per training

Looptijd: 4 maanden en loopt nog steeds

Kosten per resultaat: €11 – 17 euro per stuk

Doel: verkopen van introductieafspraak

Resultaat: 244+ nieuwe klanten die een eerste afspraak hebben geboekt in de praktijk voor €60 euro per afspraak.

Looptijd: meer dan een jaar en loopt nog steeds

Kosten per resultaat: €7 – €22 per afspraak

Doel: verkopen van een fysiek boek (650 pagina’s)

Doelgroep: coaches en therapeuten

Resultaat: 93 fysieke boeken voor €75 per boek

Looptijd: sinds mei, loopt nog steeds

Kosten per resultaat: €6,17 euro per boek

Doel: verkopen van kennismakingsafspraak

Doelgroep: bewuste mensen

Resultaat: 43 nieuwe klanten die een eerste afspraak hebben geboekt in de praktijk voor €50 euro per afspraak.

Looptijd: juli 2019, loopt nog steeds

Kosten per resultaat: €7 – €22 per afspraak

Doel: Aanmeldingen voor gratis challenge

Doelgroep: ouders

Resultaat: 290 aanmeldingen voor de challenge

Looptijd: twee weken

Kosten per resultaat: €0,78 per inschrijving

Doel: verkopen proeflessen voor yoga voor kennismaking

Doelgroep: bewuste mensen

Resultaat: 32 nieuwe aanmeldingen voor proeflessen die €15 euro betaalden per proefles

Looptijd: paar maanden

Kosten per resultaat: €12

Wat als iedere euro die je erin steekt er ook weer in een veelvoud uitkomt? 

Ja, er gebeuren echt wonderen soms als je start met adverteren! Dat is een kwestie van goed uitdenken, instellen en er dan achterkomen dat het blijkbaar super goed aansluit bij je doelgroep. En soms gebeurt er niks. Of je denkt dat er niks gebeurt… En dan is het een kwestie van opnieuw proberen en bijsturen. Net zoals bij alles in het ondernemerschap. Mijn ervaring is dat de investering er eigenlijk altijd weer uitkomt, alleen weet je van te voren niet hoe en wanneer. 

Je leert niet alleen adverteren maar ook….

Goede teksten schrijven

De teksten die je leert schrijven voor je advertentie, zijn in de praktijk succesvol gebleken. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kun je de teksten ook op andere plekken in je marketing gebruiken! Je wordt vele malen beter in teksten schrijven en dat is nogal belangrijk in je marketing.

Converterende landingspagina’s maken

Ik leg je uit welke elementen er allemaal op een pagina moeten staan en waarom. Deze kennis kun je voor iedere pagina opnieuw hergebruiken en hier heb je dus veel profijt van!

Strategisch denken en focus

Voor iedereen die meedoet met de cursus, bedenken we een goede strategie, voor zowel de korte als de lange termijn. Daarmee bepalen we dus echt je focus! Die focus alleen al is een verademing en een stok achter de deur om ook echt door te pakken!

Marketingpsychologie & koopgedrag

Mensen kopen niet zomaar iets bij jou. Daar zit veel psychologie achter. De psychologie achter koopgedrag is wat mij het meeste boeit van mijn werk! Ik leer je wat ik heb ondervonden in de praktijk bij andere coaches en therapeuten en hoe zij dat hebben ingezet in hun advertenties

Deze kennis raak je nooit meer kwijt en kun je voor altijd hergebruiken!

Jouw investering in je praktijk

Praktische informatie

Deze cursus start in september 2021. De data plannen we via een datumprikker. Aangezien we met een kleine groep zijn, weet ik zeker dat we 6 data vinden waarop iedereen kan.

De lessen zijn live te volgen en duren 2 uur tot 2,5 uur.

De gehele cursus is online te volgen! Je hoeft dus nergens naartoe te rijden. Is dit wel fijn dan? Ja! Juist met dit soort technische dingen. Jij kunt via je computer alles volgen via Zoom. Via Zoom zien we elkaar allemaal en is er dus genoeg ruimte voor interactie. We maken een opname, zodat je alles ook kunt terugzien.

Daarnaast is er een besloten Facebookgroep waar ik je zal vragen om je teksten te delen en je strategie. Daar kun je ook je vragen stellen als je vastloopt!

Korte berichtjes van anderen over hun advertentie

Belangrijk: ik help je echt stapje voor stapje!

Dit is geen cursus waarin ik je leer hoe je een advertentie moet maken en waarbij je het dan daarna maar lekker zelf moet uitzoeken en alsnog vast gaat lopen omdat je niet helemaal snapt hoe het moet. 

Ik leer je een advertentie maken en zorg samen met jou dat hij ook echt online komt en dat de kwaliteit goed is. Het is alsof we samen een advertentie maken, maar dan kijken anderen mee, waardoor je ook weer leert van elkaar. 

Dit is geen online training. Dit is echt een live cursus waarbij ik je stap voor stap help! 

Zie deze cursus als een stok achter de deur om echt in actie te komen en te gaan “doen”!

Wees niet bang, ik laat je niet verzuipen :). 

Meedoen met de cursus Leren Adverteren

Liever in termijnen betalen? Neem contact op. Betalen in drie termijnen is mogelijk.

Vragen waar je vast antwoord op wil!

Hoe werkt de betaling?

Je kunt betalen via de website. Wil je in termijnen betalen? Laat het me weten. Je kunt in overleg in twee of drie termijn betalen. 

Wat heb ik nodig om deze cursus mee te kunnen doen?

Een aantal dingen: een computer. Je advertenties maken via een ipad of smartphone is niet te doen.

Daarnaast heb  je een zakelijke Facebookpagina nodig en het liefst een website die je zelf kunt aanpassen (of een lieve websitebouwer die je helpt als je iets nieuws wil maken) 

Daarnaast is internet belangrijk. Verder heb  je niks nodig. Om te adverteren zijn nog andere dingen nodig natuurlijk, zoals foto’s en teksten, maar daar leg ik je alles over uit tijdens de eerste les. 

Hoelang duurt de gehele cursus?

Aangezien we de cursusdata plannen via een datumprikker, zijn er nog geen vaste data bekend. De looptijd van de cursus is ongeveer 2 maanden. Na ongeveer 4 weken staat je advertentie echt live, daarna hebben we nog tijd om je advertentieresultaten te analyseren. 

Wat als ik een keer niet kan?

In principe plannen we de data via een datumprikker, waardoor we altijd data prikken waarop iedereen kan. Mocht je onverwachts toch niet kunnen, dan kun je de opname bekijken en zoeken we een passende oplossing voor bijv een feedbackmoment.

Ik ben pas net begonnen, werkt dit ook voor mij?

In de basis vergroten Facebookadvertenties je bereik, zonder dat je daar heel veel voor hoeft te doen. Dat is fijn! Dit bespaart je tijd en moeite. Dus ja – het is ook wat voor jou. Wel is het interessant om even te overleggen of je niet beter in het zichtbaarheidstraject past. Daar zetten we ook advertenties in, maar help ik je bijvoorbeeld ook met je website, je strategie, verkopen, het bepalen van je dienst etc. Dat is een traject waarin we veel meer samen doen. Als je net gestart bent hebben we die 3 maanden vaak echt nodig. Lees hier meer over het zichtbaarheidstraject. 

Ik heb op dit moment geen cliënten, gaat dit me helpen?

Ja en nee. Ja – het gaat je zeker helpen, want je wordt zichtbaarder en je vergroot je bereik. Nee – want het is geen magische toverstaf die opeens 10 nieuwe cliënten voor je tovert. Het is één van de dingen die je kunt doen om zichtbaar te worden en om nieuwe mensen te laten weten dat je er bent. Vaak heeft een potentiële cliënt meerdere contactmomenten nodig voordat hij of zij cliënt bij je wordt, dus daarom is het goed om naar de hele marketingstrategie te kijken.

Kan ik ook op instagram adverteren met deze cursus?
Ja! Facebook en Instagram zijn allebei van Facebook. Ze werken met dezelfde advertentiefunctie. Je kunt bij je advertentie aangeven of je op Facebook of op Instagram wil adverteren of allebei.
Ik heb een hekel aan teksten schrijven, is dit een probleem?

Nee, ik geef je tips en voorbeelden in de lessen.

Ik heb al eerder geadverteerd, help je me ook met mijn bestaande advertenties?

Dat ligt er een beetje aan wat je al hebt staan en hoe het nu loopt. Vaak krijg ik de vraag: hoe kan ik mijn advertenties nog beter maken? Dan gaan we toch al snel weer aan de slag met een nieuwe advertentie.

Heb ik een gratis weggever nodig?

Dat ligt eraan! Hier hebben we het over tijdens de strategie. Het kan heel waardevol zijn op een gratis weggever te adverteren, maar soms past het beter om direct op een goedkopere dienst te adverteren of bijvoorbeeld op een fysieke dienst zoals een lezing of een workshop. 

Ik ben niet technisch, past deze cursus dan?

Als je echt niet technisch bent, denk ik dat je je advertenties beter kunt uitbesteden. We zetten dan samen een advertentiecampagne op! Ik denk met je mee, help je met je teksten en stel alles voor je in. Wellicht is dat een goede eerste stap? Neem even contact op, dan overleggen we samen. 

Met hoeveel advertentietegoed moet ik rekening houden?

Dit is afhankelijk van wat je precies wil verkopen! Dat overleggen we tijdens de strategie. Ik start altijd met een budget van €50 tot €100 euro om gewoon eens laagdrempelig te onderzoeken hoe het voor jou werkt. De vraag is natuurlijk – kun je met dat advertentietegoed dan iets bereiken? JA! Bij iemand kwamen er zelfs 10 nieuwe cliënten uit voor een eerste behandeling die allemaal 50 euro betaalden. Wat kun je verwachten? Dat weet ik niet… Daar zullen we echt voor moeten testen. Maar je hoeft geen honderden euro’s in je advertentie te steken. Als het werkt, merken we dat vaak na 50 of 100 euro ook, en als het niet werkt lijkt het me niet handig om er nog meer geld in te steken en moeten we juist opzoek naar een andere oplossing.