Make visible, what, without you, might have never been seen.

Lees mijn verhaal.

Make visible, what, without you, might have never been seen.

Lees mijn verhaal.

Hoi! Ik ben Ilaria!

Ik help coaches en therapeuten met hun (online) zichtbaarheid, door te werken aan marketing, strategie en mindset met de hulp van paarden. 

Dit doe ik niet voor niks. Zichtbaar zijn is een belangrijk thema in mijn leven. Lees hieronder mijn verhaal! 

Vroeger was ik onzichtbaar.

Ik was er wel, maar ik probeerde zo min mogelijk tot last te zijn. Misschien is dat niet te zien aan de foto. Ik kon moeiteloos invoelen in wat anderen nodig hadden, en daar handelde ik dan ook naar. Ik deed alles om lief gevonden te worden. En dat werkte!

Ik zette me voor 175% in, en iedereen was gek op me. Leraren, vrienden van mijn ouders, de buren, mijn oppas….. Met leeftijdsgenootjes had ik niet zo’n klik. Ik voelde me onzeker. Later bleek dat dit kwam omdat ik hoogsensitief was.

Geboren in een ondernemersgezin

Het ondernemerschap is me letterlijk met de paplepel ingegoten. Mijn ouders hebben namelijk 35 jaar een Italiaans restaurant gehad in Den Bosch! Na 35 jaar werd het verkocht omdat mijn vader helaas ziek was… Toen was ik 28. Het restaurant was er dus al, toen ik geboren werd. Mijn ouders waren altijd in het restaurant. Ik leerde veel mooie dingen die ik nu kan gebruiken in mijn eigen bedrijf, maar leerde ook dat het restaurant altijd voor ging. En dus maakte ik mezelf ook weer onzichtbaar. Dat was soms lastig, maar ik had het niet willen missen en ben echt trots dat het familiebedrijf zolang heeft bestaan en dat we zoveel vaste klanten hadden! 

De perfecte leerling

Na mijn middelbare school ging ik naar de universiteit. Alles verliep soepel en ik voelde me daar meer op mijn plek. Tijdens mijn studie heb ik twee keer in het buitenland mogen wonen. Doodeng en uit mijn comfortzone, maar ook ontzettend gaaf (ik had alles al gedaan wat ik niet durfde, dus dan kon ik ook nog wel gaan bungeejumpen, zie foto). Ik sloot de opleiding International Business Communication af, rolde moeiteloos een fijne baan in en besefte me toen: ik wil niet de hele dag achter mijn computer zitten en naar mijn beeldscherm kijken.

De beste beslissing in mijn leven

Per ongeluk (maar niets gebeurt zonder reden) kwam ik de opleiding intuïtief coachen tegen. Het werd nog beter: de opendag was toevallig die week erna. Ik ben erheen gegaan en voelde me ontzettend op mijn gemak. Een paar maanden later ben ik met de opleiding gestart en dit was de beste beslissing die ik heb kunnen maken in mijn leven! Het coachen paste me en ik leerde mezelf steeds beter kennen. Ik wilde dat best, die eigen praktijk! “Ben je daar niet te jong voor?”. Ja? Ik wist het niet goed. Maar ik zag het wel zitten. Dan kon ik alles combineren wat ik leuk vond: marketing én coachen.

Opeens was daar mijn bedrijf…

Toen wist ik nog niet dat je ook een businesscoach kon zijn. Dat je beide kon combineren. Alsof het zo moest zijn, kwam ik terecht in een trainingsweekend van een business coach waarin ik leerde hoe je een Stralende Praktijk kon opzetten. “Ik zou ook wel willen doen wat jij doet”. Een week later werd ik gebeld. “Ilaria, jij wilde toch ook doen wat ik doe? Mijn marketingmedewerker heeft een vaste baan gevonden waar ze graag op in wilde gaan. Wil jij niet voor mij komen werken?” Zondagochtend in mijn pyama stond ik springend in de kamer. Gebeurde mij dit echt?

Echt zichtbaar worden

Hoe moeilijk ik het vond om zichtbaar te zijn, ontdekte ik pas toen ik echt ondernemer was. Marketing uitvoeren voor andere was makkelijk: ik was nog steeds onzichtbaar. Marketing uitvoeren voor mezelf vond ik spannend. Er zijn zoveel anderen die ook doen wat ik doe. Waarom zou iemand in godsnaam voor mij kiezen!? Wellicht herken jij jouw interne saboteur ook.

Die interne saboteur was er niet voor niks. Die heeft me jarenlang beschermt tegen afwijzing.

Maar nu werd het tijd: ik mocht mezelf aan de wereld laten zien.

Mijn eigen klanten & paardencoaching

Na een tijdje voor die business coach gewerkt te hebben, werd het tijd voor mijn eigen klanten. Ik wilde ook zichtbaar zijn! Ik kreeg mijn eigen klanten. Een daarvan was een therapeutisch centrum die werkte met paarden. “Kom je ook een sessie ervaren?” vroeg ze me. Dat wilde ik heel graag! Ik was gek op paarden. Zo gezegd, zo gedaan…. En wat was dat super confronterend! Het thema zichtbaarheid kwam meteen naar voren. Ik gaf mijn grenzen niet aan. Ik was te lief. Het paard zag me niet. De paardencoachsessies waren een afspiegeling van wat er gebeurde in mijn praktijk en in mijn dagelijkse leven. Ik was zo fan van deze coach- en therapievorm dat ik besloot om de opleiding psychosociale therapie met behulp van paarden te gaan volgen! Dat was pittig, maar een van de beste beslissingen in mijn leven.

Eind 2019 was het dan eindelijk zover: ik kocht mijn eigen paard Toes, een vrolijke tinkermerrie van 4 jaar. Ik had geen idee waar ik aan begon maar ik kan niet meer zonder haar. Ik zet de paardencoaching regelmatig in voor mijn bedrijf, om de coaches en therapeuten te triggeren om hun eigen stukken aan te pakken die hen belemmeren bij de groei van hun praktijk.  

De weg naar jezelf

Om zichtbaar te worden als therapeut of coach, zijn wat mij betreft twee dingen nodig: zichtbaar worden van binnenuit en zichtbaar worden naar buiten toe. Ten eerste moet je zichtbaar durven zijn (mindset). Ten tweede moet je weten hoe je jezelf moet presenteren en de juiste mensen kunt aantrekken (marketing). Met heel veel liefde (en geduld) help ik jou hierbij.

Waar kan ik je nou precies mee helpen?

Ik help je met het krijgen van meer cliënten, op een liefdevolle manier. Dit doe ik door je te helpen met het volgende:

Technische hobbels

Facebookadvertenties; een van de meest effectieve manieren om in contact te komen met je doelgroep. Laat mij ze maken en testen, of ik leer jou hoe je ze zelf kunt maken. 

Website; Nieuwe website? Ik werk hiervoor samen met partners. Ik schrijf je teksten, maak je salespages, koppel alle technische dingen, geef je feedback en zorg voor een website die echt cliënten aantrekt. 

Social media; samen maken we een strategie die ervoor zorgt dat je echt jouw doelgroep bereikt. Ik hel je met onderwerpen, het schrijven van berichten en het inplannen. 

E-mailmarketing; en systemen zoals ActiveCampaign en Mailchimp. Ik help je dit helemaal inrichten of leer jou hoe je het moet gebruiken. Ik stel graag funnels voor je en help je met de inhoud van je mails. Ook kan ik je systeem koppelen met andere technische systemen. 

Strategie

Aanbod & prijs bepalen; van welke diensten word je warm én waar kun je genoeg mee verdienen? Je droomleven leven dus. We werken dit uit en maken een strategie om dit de wereld in te zetten.

Strategie & marketinguitvoering; welke concrete marketingacties ga je nemen om bij je doel te komen? Wat is er allemaal nodig? Samen maken we een actieplan en eventueel help ik je met de uitvoering.

Doelgroep uitwerken; als je niet weet wie je wil bereiken, kun je diegene ook niet aanspreken in je marketing. We kijken naar met wie je het liefste wil werken (eventueel met de hulp van paarden).  

Mindset

Mindset; we onderzoeken wat je tegenhoudt om zichtbaar te worden. Ik doe dit meestal met de hulp van paardencoaching en -therapie, omdat dit zorgt voor snelle inzichten en diepgaande verandering. 

Wat doe ik nou eigenlijk de hele week?

FUN FACTS

Ik schrijf gemiddeld 250 social media berichten per maand.

In totaal al meer dan €50000 euro aan advertentiebudget ingezet voor al mijn klanten samen.

Al meer dan 500 verschillende advertenties gemaakt.

Al meer dan 400 klanten 1-op-1 mogen begeleiden.

Deze opleidingen heb ik allemaal gedaan:

Universitaire opleiding International Business Communication 

Jaarprogramma over Marketing & Ondernemerschap

Jaaropleiding Intuïtief Coachen 

Jaaropleiding Psychosociale hulpverlening met de hulp van paarden

Training Facebook Business Mastery Basis & Advanced

En… nog heel veel losse trainingen en cursussen en boeken en levenservaring etc!

 Ondertussen doe ik het allang niet meer alleen…

Links, Eefje. Zij is nog bezig met haar opleiding Commerciële Economie en loopt soms mee achter de schermen.

We lachen wat af samen. Het is een verademing om mijn gedachtespinsels met haar te kunnen delen!

Naast mij, Katja. Mijn beste vriendin en collega paardencoach- en therapeut! Ik heb haar ontmoet tijdens de opleiding en had van te voren niet eens kunnen dromen dat we zo’n goede band zouden krijgen. Iedereen zegt dat we een gouden duo zijn samen. Katja helpt mij vaak tijdens trainingen en ik help haar tijdens de trainingen en workshops paardencoaching in Weert van haar bedrijf The Clever Company.

Bij deze twee lieverds kan ik altijd terecht! Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor. 

 

En zie je deze lieverd….. Dit is Toes!

Toes kwam afgelopen zomer op mijn pad. Sinds 1 oktober 2019 is ze bij mij! 

Toes is een nuchtere, lieve en speelse tinkermerrie die heeeel goed weet wat ze wil en jou uitdaagt omn dat ook te onderzoeken. Ze spiegelt jou in het aangeven van je grenzen en gaan staan voor je kracht en voor je kwaliteiten. Toes is positief en gaat uitdagingen niet uit de weg. Ze helpt jou om als ondernemer je eigen pad te bewandelen en om je door niks en niemand tegen te laten houden. 

Anderen met wie ik graag samenwerk:

(en jij met een gerust hart kunt benaderen)

WEBSITES VOOR THERAPEUTEN

Websiteplatform speciaal voor coaches en therapeuten

ROOTS WEBDESIGN

Een website die bij jou past

LEARSNPOT

Alles-in-één-systeem voor je online training

COLORS & CLOUDS

Business shoot voor je praktijk 

THE CLEVER COMPANY

Paardencoaching & therapie in Weert

Jij verdient het om zichtbaar te zijn!

Ik geloof dat jij een speciaal talent hebt en dat jij het verdient om zichtbaar te worden. Dat je het verdient om te doen waar jij het allerblijst van wordt en waar je dagelijks met een glimlach voor opstaat. Niet door moeilijke strategieën toe te passen, maar door stapje voor stapje jezelf te leren kennen en te laten zien. Door liefdevolle, zachte marketing toe te passen die bij jou past en die jij je eigen kan maken.

Ik wens je een prachtige persoonlijke reis toe als coach en therapeut (en dus als ondernemer). Wellicht is het niet altijd makkelijk, maar het is de mooiste reis die je ooit zult maken opweg naar jezelf.

Veel liefs,

Ilaria

PS. Als je je persoonlijke verhaal met me wil delen, laat die dan achter in het contactformulier. Ik beloof dat ik persoonlijk op je mail zal antwoorden!