Home » Persoonlijk » Een inkijkje in de achterkant van mijn bedrijf

Een inkijkje in de achterkant van mijn bedrijf

door | 11 feb, 2024 | Persoonlijk

Op social media en online zie je altijd maar een deel van iemand zijn leven en bedrijf. Ik probeer altijd open te zijn, maar ook bij mij zie je niet alles.

Als je mij en mijn bedrijf echt zou kennen, dan zou je weten dat……

Ik neem je er graag in mee!

 • Even voor iedereen die me nog niet echt kent: ik help coaches en therapeuten met het laten groeien van hun praktijk door te helpen met marketing, strategie en je mindset.

   

 • Ik help de coaches en therapeuten waar ik mee werk met coaching én marketinguitvoering. Een groot gedeelte van mijn week ben ik bezig met coaching. Ik heb gemiddeld 10 sessies per week en ben dus gemiddeld zo’n 15 uur aan het coachen. Ondertussen vinden alle sessies plaats via Zoom. De rest van de week ben ik bezig met uitvoerende werkzaamheden of advertenties.
 • Dinsdag is mijn Luca-dag (Luca is mijn zoontje van 1,5). Dan werk ik niet. De overgang van 5 dagen (en weekenden en avonden) naar 4 dagen (zonder avonden en zonder weekenden…. want – Luca) vond ik best ingewikkeld. Nog steeds wel soms. Tegelijk vind ik het super fijn om dinsdag met hem de hort op te kunnen en ‘s middags nog met hem mee te slapen (slapen is niet echt zijn beste talent, laten we het daarop houden…).
 • Ik werk met ongeveer vijftig 1-op-1 klanten tegelijk. Een groot gedeelte is een soort harde kern, waar ik al een paar jaar mee samenwerk. Bij hen allemaal zet ik advertenties in.
 • Als ik het over uitvoerende marketing heb, heb ik het over hele uiteenlopende dingen: websiteteksten schrijven, salespagina’s bouwen, funnels inrichten, nieuwsbrieven bedenken, social media berichten schrijven en plannen, advertenties bedenken, maken en instellen, ebooks uitwerken, flyers maken, logo’s bedenken, strategisch meedenken… Ik doe vanalles eigenlijk. Dat maakt het voor mij ook zo leuk!
 • Ik geloof dat je marketing nooit los staat van hoe je zelf in je vel zit. Ik geloof dat alles energie is. Ik kijk dus zowel naar je marketing, als naar hoe het met jou gaat en naar je beperkende overtuigingen. Dit doe ik soms samen met de paarden, maar meestal doe ik dat gewoon online.
 • Ik zit al een paar jaar tegen mijn plafond qua uren. Ondertussen werk ik samen met twee super fijne zzp’ers, Saskia en Simone, die me achter de schermen helpen en ook dingen oppakken voor klanten waar ik zelf geen tijd voor heb.
 • Voor mijn 1-op-1 diensten hoef ik geen marketing te doen. Luxe. Toch ben ik ook al 8 jaar aan mijn basis aan het bouwen, iedere dag. Voor mijn groepen moet ik ook nog steeds marketing doen, en dat vind ik best spannend, ook al weet ik precies wat ik moet doen. Juist daarom: ik ben altijd bang om door de mand te vallen. Bang dat je denkt: “Die Ilaria, die is marketingexpert, maar die krijgt haar eigen groepen niet vol.”. Dus ja – ook ik kom mijn eigen emoties en patronen tegen in mijn bedrijf. Eigenlijk nog dagelijks.
 • Mijn bedrijf bestaat alweer langer dan 8 jaar. Ik doe eigenlijk in de basis steeds hetzelfde als toen, alleen dan met veeeel meer praktijkervaring.
 • Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hadden jarenlang een Italiaans restaurant in Den Bosch (het restaurant bestond al voordat ik geboren werd, en ik ben nu 31). Mijn vader is helaas 2 jaar geleden overleden, en toen is het restaurant verkocht. Hij heeft – na een leven hard werken – zijn pensioen niet gehaald, helaas. Ik kwam er laatst achter dat ik, met mijn eigen bedrijf, toch een stukje van hem probeer voort te leven. Lang leve de familiesystemen.
 • Mijn grootste uitdaging is om te begrenzen. Daarnaast is structuur ook best een dingetje ;). Ik weet vaak niet hoe druk het echt is. In mijn hoofd “doe ik het vanmiddag nog wel even” (en dat geloof ik dan ook echt), maar kom ik er dan altijd achter dat dat natuurlijk niet past… Ik reageer ook heel slecht op mailtjes en appjes. Dat is geen onwil, ik vergeet het gewoon door de drukte. Soms ben ik boos op mezelf, soms kan ik het ook accepteren zoals het is. Ik heb weer andere kwaliteiten :D.
 • Ik ben super loyaal. Dat betekent in de praktijk dat ik soms wakker lig, als een advertentie niet oplevert wat ik van te voren gehoopt had. Ik weet dat ik er maar beperkte controle over heb, maar toch kan ik me er druk over maken als resultaten tegen vallen.
 • Ik vind het heel leuk om echt met iemand mee te bouwen aan zijn bedrijf. Dat is ook de reden dat ik graag in de praktijk meewerk. Op die manier weet ik ook goed wat werkt en wat niet.

Zoooo. Een stukje eerlijk verhaal. Als ik vanuit al deze bovenstaande weetjes iets aan je mee zou mogen geven zouden het de volgende dingen zijn:

– Geef je marketing tijd. Als je consistent kleine acties uit zet, ziet je bedrijf er over een paar jaar totaal anders uit.

– Werk, maar leef ook! Je weet immers nooit hoe het leven loopt… (als mijn vader het had geweten, had hij waarschijnlijk andere keuzes gemaakt).

– Vergelijk jezelf niet teveel met anderen. Iedereen heeft zijn uitdagingen!

Een hele fijne dag gewenst! 🙂 Voel je vrij om iets met me te delen (het kan dus even duren voor ik reageer, oeps….)

Gerelateerde artikelen

De jager in mezelf

De jager in mezelf

Ik wil het met je hebben over mijn jager. We hebben een haat-liefde verhouding. Ik hou van hem, want hij zorgt ervoor dat ik mega veel werk verzet...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin