Home » Mindset » Passief inkomen: de aardbeienautomaat (€30 per 5 minuten)

Passief inkomen: de aardbeienautomaat (€30 per 5 minuten)

door | 14 mei, 2022 | Mindset

Een bakje aardbeien, lekker boeiend, denk je misschien. Wat heeft dat nou weer met ondernemen te maken? Maar er zit echt een fascinerend verhaal achter.

Deze aardbeien (en nog 2 andere bakjes… en ook de andere 14 lege die bij ons in de papiercontrainer liggen) komen namelijk uit een aardbeienautomaat. Die zijn er in België veel in de omgeving. Niet alleen voor aardbeien, ook voor brood, pasta (????… nog niet gekeken wat dat dan inhoudt, ik kan bijna niet geloven dat dat een succes is namelijk) en frisdrank. Je ziet ze regelmatig langs de weg staan. Ook voor aardbeien dus.

De aardbeien zijn super lekker, de automaat is 24/7 open en de aardbeien zien er altijd mooi uit en staan gekoeld. Je kunt pinnen, of contant betalen. Iedere keer dat ik er kom (en dat is best vaak…) staan er auto’s en zijn er andere mensen die ook een bakje uit de automaat halen. Ik heb nog nooit gezien dat iemand maar met slechts één bakje de auto weer in stapte. Laatst had ik een heel kort gesprekje met iemand die “ook wat bakjes voor haar dochter meenam, want haar kleinkind vond ze zo lekker.” Ze laadde 5 bakjes de auto in, en ik 3. Naast haar stond nog een ouder stel die ook 2 bakjes uit de automaat haalde. 10 bakjes dus, in een paar minuten. Een bakje kost €2,90. Tel maar uit…. Er zijn vast ook momenten dat er geen 10 bakjes per 5 minuten worden afgerekend, maar ik vind het een geniaal verdienmodel en concept. Ik denk dat de marges veel beter zijn dan wanneer ze bijvoorbeeld aan een supermarkt leveren.

Het zet me ook aan het denken: wat is er nog meer mogelijk buiten je huidige verdienmodel?

En natuurlijk is er veel achter de schermen waar ik nu geen rekening mee hou: die automaten zijn ooit gekocht, het is een koeling, er moet worden bijgevuld, en dan hebben we het nog niet eens over het hele proces van het daadwerkelijk laten groeien van de aardbei. De vraag is dus of het echt passief inkomen is, maar is dat niet altijd de vraag? Want wanneer is passief inkomen nou echt passief… Je hebt er altijd wel iets voor moeten doen.

Passief inkomen lijkt zo’n hype. Dat is wat je nodig hebt om je vrij en gelukkig te voelen. Ik ben van mening dat ook passief inkomen soms hard werken is, alleen verschuift vaak de focus als je daar als coach of therapeut mee aan de slag wil. Je bent niet bezig met je klanten (zoals wanneer je masseert bijvoorbeeld), maar je bent vooral bezig met marketing en verkopen (van bijvoorbeeld een online training).

Toch denk ik dat het voor iedere ondernemer waardevol is om na te denken over verschillende verdienmodellen. De aardbeienautomaat was voor mij in ieder geval een bron van inspiratie.

Ps. Zouden aardbeien verslavend kunnen zijn? Of zou het komen omdat ik zwanger ben? Ik weet niet of het echt uitmaakt, maar ik word in ieder geval erg blij van de aardbeienautomaat en ik eet er behoorlijk wat sinds ik weet waar de automaat staat!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin