Home » Mindset » Jaloers + Wie wil je zijn als coach of therapeut

Jaloers + Wie wil je zijn als coach of therapeut

door | 9 jan, 2024 | Mindset

Soms ben ik jaloers.

Ook ik scroll op social media en zie – net als jij waarschijnlijk – dagelijks verschillende advertenties van (business) coaches. Het gaat dan vaak over minimaal €10.000 euro omzet per maand / meer dan €100.000 euro omzet per jaar, of soms zelfs over nog grotere getallen (tot aan een paar miljoen euro omzet per jaar…). Soms voel ik dan jaloezie, irritatie….. Mis ik iets? Het lijkt dan bijna alsof ik de enige ben die dat niet iedere maand moeiteloos verdient (zonder er iets voor te doen).

Iets hierin raakt me. Ik werk nog steeds bijna de hele week uurtje factuurtje. Mijn online trainingen hebben nog nooit meer dan €200 gekost. Ik werk liever met een klein groepje, dan met 200+ man in een webinar.

Mis ik iets? Of is er iets mis met mij?

Soms vraag ik me af of ik misschien toch marketingkennis mis. Ik ben misschien niet zo’n goede professional?

Andere momenten denk ik dat het waarschijnlijk aan mijn mindset ligt. Ik hou mezelf vast klein.

Andere momenten constateer ik dat het waarschijnlijk aan mijn geldverhaal en mijn money mindset ligt.

Of… Een gebrek aan lef?

En dan, meestal, kom ik uiteindelijk weer tot de conclusie: zoals ik nu onderneem, dat is wie ik wil zijn, op dit moment.

Er is helemaal niks “mis met me”.

Dat staat los van al die anderen, waar ik soms jaloers op ben. Zij mogen hun eigen ding doen.

Jezelf vergelijken met anderen is zo makkelijk om te doen. Het gaat bijna ongemerkt. Wat we vaak vergeten, is dat we onze eigen achterkant vergelijken met de voorkant van de ander. De likes en volgers, de hoeveelheid posts, het gelikte aanbod, de hoeveelheid cliënten…. Zelfs de omzet zegt soms helemaal niks (ohja, reminder voor mezelf). Even los van dat je aan de buitenkant ook niet kunt zien hoeveel tijd iemand ermee bezig is, aan de achterkant.

We vergeten dat we maar een klein stukje zien van de werkelijkheid. En dan lijkt het gras aan de overkant al snel groener.

Ondanks dat er al veel vaker eerlijke verhalen gedeeld worden online, zie je nog steeds maar een klein stukje.

 

Uiteindelijk brengt iedere vergelijking me weer bij dezelfde kernvraag:

Wie wil ik nou eigenlijk zijn? 

 

En welke prijzen passen daar dan bij? Welke omzet en winst? Welke diensten? Welke werktijden? Welke manier van communiceren? Welke manier van werken? Welke doelen en toekomstdromen? En in welke termijn wil ik dat graag realiseren?

 Als ik dat dan weer gevoeld heb, kan ik weer rustig ademhalen en me focussen op mijn eigen bedrijf.

En dan kan ik zien dat ik nooit had durven dromen, dat ik ooit zou komen waar ik nu sta, 8 jaar geleden, toen ik mijn bedrijf startte. De stap was zo groot, dat ik hem nooit had kunnen zien.

 Ik zie dit ook bij de coaches en therapeuten waar ik mee werk. De meeste werken het liefst 1-op-1, met veel persoonlijke aandacht. Ze zijn blij met een week vol cliënten, en een praktijk waar ze van kunnen leven. Er hoeft niet opgeschaald te worden, het hoeft niet groter en meer. Sommigen willen geen gratis weggevers, geen groepsworkshops, geen online training, geen passief inkomen. Ze willen “gewoon lekker masseren” of “lekker coachen tussen de paarden.” En dat is ook goed!

Je hoeft nog niet te zien waar je over 5 jaar kunt zijn. Of over een jaar. Dromen mag uiteraard wel ;). Kijk gewoon naar het volgende stapje. Vanuit daar neem je de volgende, en de volgende, en de volgende. Uiteindelijk komt er een moment dat je terug kijkt en ziet dat je heeeel veel stappen gezet hebt, misschien wel veel meer dan je had kunnen denken. Misschien ging het zelfs wel makkelijker dan je gedacht had. Mijn ervaring is dat je zelf voelt wanneer de volgende stap er is. Je praktijk groeit mee met jou.

En ja – uiteraard kijk ik naar welke thema’s het bij mij triggert. Er is zeker iets om naar te kijken. Als ik voorbij de jaloezie kan kijken (die me veel vertelt), motiveert het me ook. Om groter te denken. Gewoon, een stapje groter dan ik nu al denk. Los van die ander. En dat is dan ook wel weer fijn.

Het mag op jouw manier. Het mag klein, groot, of alles ertussen in.

 

Dus…. Bij deze de uitnodiging om voor jezelf even stil te staan:

 Wie wil jij zijn?

En waar zie je dat terug in jouw praktijk?

 

Ik wens je een hele fijne dag!

 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin