Home » Mindset » Er was eens…

Er was eens…

door | 14 sep, 2020 | Mindset

Er was eens… een therapeut met een droom…….

“Je hebt geen ander werk naast je praktijk, toch?” vroeg ik haar.

“Nee, nu niet.”

“Wil je dan ook fulltime voor je praktijk gaan?” vroeg ik toen.

“Ja, dat is mijn droom” zei ze met een rood gezicht.

Voor me zat een lieve, slimme vrouw. Ze gaf massages vanuit haar hart en daar was ze goed in. Aan haar gezicht zag ik dat ze niet geloofde dat ze fulltime van haar praktijk zou kunnen leven. Nog niet in ieder geval.

Zij is niet de enige. Ik spreek dagelijks coaches en therapeuten die heel graag van hun praktijk willen leven, maar die stiekem niet geloven dat het mogelijk is.

Ik weet ondertussen dat het wel mogelijk is met de juiste marketing en mindset, al is het natuurlijk altijd puzzelen hoe. Bouwen, bouwen, bouwen. Ik zie meestal hun eigen kracht, nog voordat ze die zelf zien.

Maar…. Waarom lukt het de een wel, en de ander niet?

Waarom kan de ene coach of therapeut wél fulltime van zijn of haar praktijk leven, en een ander niet?

Dat is een vraag die me dagelijks bezig houdt en waar ik echt voor mijn bed uit kom.

Een paar weken geleden kwam iemand voor een Powersessie. Ze was een acupuncturist. Ze had niet echt veel klanten en had geen hoop meer. Wat ze deed aan marketing? Niks. Ik gaf haar een liefdevolle schop onder haar kont. Vertelde haar wat ze moest doen. Ze benaderde haar oud-cliënten met een leuke mail en terugkom afspraak en gisteren sprak ik haar weer. Ze was super enthousiast en open. “5 van mijn oud-cliënten komen terug en ik heb nog niet eens iedereen gemaild.” Daar was het. Net dat beetje motivatie om wél door te gaan. Om wél te geloven dat het kan.

Begin september begon ik een traject met een andere masseur. Ze was er klaar voor. Dat straalde ze uit. “Hoeveel cliënten zou je willen?” vroeg ik haar. “uhm… 3 per week? Maar dat heb ik nog nooit eerder gehad…” Vorige week vertelde ze me dat ze 15 cliënten had mogen masseren in september, en dat de eerste 5 voor oktober alweer gepland stonden. Gisteren kreeg ik een berichtje dat ze er al 15 had staan in oktober. Ze had haar doel nu al behaald. Ze was er klaar voor, verlegde grenzen, maar deed het op haar manier.

Wat is er nodig om van je droom werkelijkheid te maken?
Wat is er nodig om je praktijk verder te laten groeien?

Als ik die vraag opschrijf, weet ik het antwoord eigenlijk niet. Terwijl dit is waar ik dagelijks coaches en therapeuten mee help. Soms lijkt het te simpel. Dan komt de vraag in me op: mag het simpel zijn? Mag het bijna als vanzelf gaan? Dat vind ik voor mezelf ook een interessante vraag J Dat is wel vaak wat er gebeurt in de praktijk, als je de juiste acties neemt en je jezelf zichtbaar maakt. Dan ontstaan dingen vanuit flow. Bijna moeiteloos. Als dat gebeurt, weet je dat het klopt.

Wat zijn dan de juiste acties? Dat is een vraag waar ik niet zo snel antwoord op weet, omdat het voor iedereen anders is. Toch heb ik gemerkt dat het krijgen van je eerste klanten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Je hoeft dan nog geen nieuwsbriefsysteem te hebben, funnels te maken, weggevers te bouwen, advertenties te maken, uren op social media te zitten. Laat mensen ervaren wat de kracht is van wat je doet. Om dat te promoten, kun je natuurlijk wel je social media kanalen gebruiken.

Ik zie al die extra tools als een verlengstuk van je zichtbaarheid. Het helpt je om nog zichtbaarder te zijn. Maar als je je eerste cliënten niet kunt krijgen zonder al die extra tools, is het interessant om te kijken of de basis van je praktijk wel goed zit. Of om te onderzoeken of je eigen beperkende overtuigingen je niet in de weg zitten. Onderzoek eens voor jezelf: waar zit op dit moment jouw grootste uitdaging? Wat heb je nodig om in die fijne flow te komen?

Misschien ben je nu nog niet waar je wil zijn (wie wel….:)). Bedenk je dan hoeveel mooie dingen en groei er in een jaar tijd mogelijk is! Over een jaar, is alles alweer anders. Stapje voor stapje bouwen aan je praktijk!

Ik geloof dat het bereiken van je droom mogelijk is, als je daar iedere dag stapjes voor zet.

Bij deze dus een liefdevolle schop onder je kont om je te motiveren om niet op te geven, maar om echt te blijven bouwen aan je droom, ook al kom je regelmatig hobbels tegen op je weg.

Hele fijne dag gewenst.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin