Home » Mindset » 210 liter borstvoeding

210 liter borstvoeding

door | 16 dec, 2022 | Mindset

Borstvoeding. Dat wilde ik graag.

Maar ten ik nog zwanger was, had ik nooit verwacht dat er ook maar een druppel borstvoeding uit mijn borsten zou komen.

Ik las er van alles over, deed zelfs een cursus en daar las ik dat je ook al tijdens de laatste weken van de zwangerschap kon “handkolven”. Ik allemaal proberen. Een beetje duwen en trekken, zoals ik dacht dat het hoorde. Klungelen. Nog geen druppel. “Zie je wel, dat gaat hem niet worden.” bedacht ik me.

Ik wilde wel graag borstvoeding geven. Lang verhaal kort: na een keizersnede werd Luca geboren en was het zover – tijd voor borstvoeding.

Na lang klungelen was daar… de eerste druppel!!!!

Tadaaaaaaaa!

Uiteindelijk lukte het meneer niet om aan te happen, en na heel veel proberen met een lactatiekundige en allerlei experts ben ik fulltime gaan kolven.

Een druppel werd een spuitje vol, een flesje, twee flesjes en zelfs een voorraadje voor in de vriezer.

Uiteindelijk kreeg ik overproductie, wat betekende dat er altijd meer dan genoeg was (gelukkig!)

Een kleine rekensom die ik deed nu Luca 7 maanden is, vertelde me dat ik al minimaal 210 liter borstvoeding had gekolfd. (7 maanden x 30 dagen x gemiddeld 5x per dag kolven x 200 ml per kolfbeurt).

210 liter!

Hoe zou dat eruit zien als je dat allemaal naast elkaar zou zetten in een kamer? En dat allemaal uit mij, uit mijn lichaam!

Dat is eigenlijk best heel bijzonder :). Ondertussen ook al heel wat liters mogen doneren en nu nog een volle vriezer.

Uiteraard neem ik je graag mee in een aantal ondernemerslessen:

– 210 liter kwam niet in één dag. Nee, in 7 maanden, 5 keer per dag (in het begin vaker). Een succesvolle praktijk komt niet met één post, of een marketingactie. Het gaat om consistent bouwen.

– Het begon met niks, toen een druppel, toen een spuitje, een flesje…… Jouw omzet begint met je eerste euro :).

– In het begin was het best pittig, daarna werd het makkelijker. Nu is mijn lichaam eraan gewend en de productie redelijk stabiel en kan ik zelfs een nacht slapen zonder te kolven. Als je eenmaal wat cliënten gehad hebt, en zij zijn enthousiast en gaan doorverwijzen, wordt het makkelijker. Als je marketing een beetje begrijpt, gaat dat ook steeds makkelijker.

– Het ging zeker niet vanzelf. 😉 Bloed, zweet en tranen, maarja, mijn kind moest toch eten (en ik wilde hem graag borstvoeding blijven geven). Dus ging ik door.

– Mijn beste geheim? Mijn partner in crime: de draadloze Youha kolf! De eerste weken zat ik zo ongeveer aan de grote ziekenhuiskolf vastgelijmd, maar ondertussen heb ik een draadloze kolf die je in je bh kunt doen en die je bijna niet ziet. Je kunt er bijna alles mee. De les voor jou: hulp vragen en goede systemen helpen je verder!

Deze mail is vooral om je een hart onder de riem te steken als je het soms zwaar vindt. Om je uit te dagen om door te gaan, ook al heb je het gevoel dat je acties niks opleveren.
Om je te motiveren om hulp te vragen, ook al vind je dat spannend.
Om te inspireren om een volgende stap te nemen, wat dat dan ook is.

Heel veel succes met je praktijk! 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin