Home » Marketing » Is fulltime ondernemen beter dan loondienst?

Is fulltime ondernemen beter dan loondienst?

door | 4 jan, 2020 | Marketing

Is fulltime ondernemen beter dan loondienst?

Ik denk dat dit een super interessante vraag is! En dan vooral voor jezelf.

Fulltime werken in je praktijk lijkt zo geweldig, maar ondertussen ben ik er ook achter dat het ondernemen heus niet iedere dag een feestje is.

Ik dacht eerder dat ik iedere dag blij zou opstaan als ik een succesvol bedrijf zou hebben. Dat ik mijn bed uit zou springen. Nou geloof me – dat is echt niet zo. Er zijn zeker dagen dat ik heel graag onder mijn dekentje wil blijven liggen. Maar dat kan niet, want ik ben natuurlijk verantwoordelijk . Uit je comfortzone hoort erbij. Omgaan met onzekerheid ook. Altijd verantwoordelijkheid nemen voor wat er speelt.

Het heeft me natuurlijk ook vrijheid en heel veel uitdaging! Ik kan helemaal mijn eigen ding doen en werk met hele fijne mensen.

Ook aan loondienst zijn allerlei aspecten die waarschijnlijk niet perfect zijn. Misschien vind je je baan saai… Voel je je niet begrepen door je baas en niet gewaardeerd. Misschien ben je veel onderweg. Het kunnen allerlei redenen zijn! Maar ook in loondienst heb je weer voordelen die behoorlijk fijn zijn (vakantiegeld, pensioen, zekerheid bij ziekte)

In de Sparkling Business Community hebben toevallig twee mensen naast hun praktijk ook gekozen voor een parttime baan, beide door verschillende persoonlijke omtstandigheden. Is dat dan “falen”? Ik vind van niet (maar misschien voelt het wel zo voor je).

Een van de andere coach uit de community zei toen “ik vind het eigenlijk heel lekker om in loondienst te blijven werken. Ik heb het best naar mijn zin en als ik denk aan fulltime ondernemen dan krijg ik stress”.

Is het falen als je in loondienst blijft en parttime in je praktijk blijft werken, om wat voor reden dan ook? Ook niet.

Uiteindelijk gaat het er vooral om waar je blij van wordt. Geeft het continu zoeken naar nieuwe cliënten je stress? Dan is het het misschien juist heerlijk om parttime te werken in loondienst en om een aantal cliënten per week te mogen begeleiden, zonder druk.

Als je nu in loondienst werkt en je bent ook bezig met het opbouwen van je praktijk, denk dan voor jezelf eens na: wat is voor jou belangrijk in je dagelijks leven? Waar word je blij van? En wat heb je daarvoor nodig?

Wil je fulltime ondernemen, maar is dat financieel nu nog niet haalbaar? Bouw dan iedere dag stapje voor stapje door aan je praktijk .

Uiteindelijk zorgt je werk – of dat nou in je praktijk is of in loondienst – er wat mij betreft voor dat je je mooiste leven kunt leven. Aan jou de invulling wat dat voor jou betekent (en dat verandert wellicht ook steeds weer).

Weer iets om over na te denken! 

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin