Coachtraject voor ondernemers met de hulp van paarden

Zet jezelf in het middelpunt van je eigen leven en van je praktijk!

Een unieke combinatie van coaching met de hulp van paarden om echt te gaan staan voor jouw waarde en jouw online zichtbaarheid te vergroten!

Wil je je praktijk een boost geven en online zichtbaarder worden? Maar word je tegen gehouden door je eigen patronen?

Als coach of therapeut ben je je eigen instrument. Ik geloof dat je een ander zover kunt helpen, als je zelf al gekomen bent. Waar je mensen ook mee helpt, je komt altijd jezelf tegen in het ondernemerschap. Of dit nou is tijdens het werken met de klanten, of het hele stuk daar omheen. Er komt veel bij kijken. Zo moet je werken aan je online zichtbaarheid. Maar hoe spannend is dat eigenlijk wel niet!?

Je hoeft het niet alleen te doen!

Ik, Ilaria, kwam erachter dat het ondernemerschap de belangrijkste persoonlijke reis van mijn leven is.

Ik kwam mezelf tegen, in alles. Ik wist heel goed hoe marketing werkte, daar had ik immers voor gestudeerd. Maar om voor mezelf iets online te zetten… dat voelde net alsof ik in mijn blote kont op internet stond. En grenzen aangeven in mijn bedrijf… dat kon ik niet zo goed. Ik kwam erachter dat ik mezelf wegcijferde. Veel vaker dan ik verwacht had.

In de therapie met paarden kwam ik erachter hoe erg ik nog vastzat in mijn oude patronen, ondanks dat ik zelf al jaren met mezelf aan de slag was en ook tijdens mijn coachopleiding veel aan mezelf gewerkt had. Ik kwam alles tegen op een nieuwe laag, op een dieper niveau.

De coaching en therapie met de paarden heeft me geholpen om echt voor mezelf te gaan staan. In mijn dagelijks leven, en dus ook in mijn bedrijf.

Het resultaat – betere werk privé balans, minder werken en meer verdienen en echt doen wat ik leuk vind. Ik zette mezelf eindelijk weer in het middelpunt van mijn eigen leven en in het middelpunt van mijn bedrijf.

 

Je hebt je bedrijf toch niet voor niks opgezet? Daar mag best wat tegenover staan voor jezelf!

Als je jezelf als coach of therapeut hierin herkent, is een therapietraject met de paarden waarschijnlijk iets voor jou:

Je schiet steeds in beperkende overtuigingen, die verlammend werken en zorgen voor uitstelgedrag van dat ene wat je eigenlijik al de hele tijd wil doen.
Je hebt veel ideeën, maar durft niet te kiezen. Het is allemaal zo leuk! Dit zorgt dat er eigenlijks niks echt van de grond komt en dat frustreert je.
Je wil groeien, maar je houdt jezelf tegen. Je houdt jezelf klein en onzichtbaar. De stemmetjes in je hoofd nemen het over.
Voor jou, als je zoekt naar de volgende stap naar groei binnen jezelf en je praktijk.
Je wordt moe van je patronen. Piekeren erover maakt je letterlijk moe. Je hebt al veel aan jezelf gewerkt en je snapt gewoon niet dat je toch steeds weer in dezelfde valkuilen loopt
Je vindt het lastig om “nee” te zeggen, in je dagelijks leven in je praktijk. Dit zorgt ervoor dat je langer werkten dit niet doorbelast. Dat je jezelf opzij zet om cliënten toch nog met spoed te kunnen helpen. Je doet altijd net een stapje extra.
Je hebt al veel aan jezelf gewerkt, maar toch kom je steeds weer nieuwe stukken tegen. Je bent toe aan de volgende stap, voor jezelf en voor het succes van je praktijk.

Een traject bij de paarden kan je helpen!

Durf jij echt te staan voor je praktijk? Paarden helpen je erbij.

Werken met paarden: snel naar de kern!

Werken met de paarden aan je praktijk voor meer cliënten, waarom eigenlijk? Waarom is het werken met de paarden zo effectief?

Ze geven je hele snelle inzichten vanuit hun natuurlijke gedrag. Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Paarden zijn heel sensitief omdat dat belangrijk is om te kunnen overleven. Ze scannen continu hun omgeving om te kijken of ze nog wel veilig zijn. In de kudde is er één die de leider is, die de kudde veilig houdt. Als je met het paard in de bak staat, vorm je een mini kudde. Wie zorgt ervoor dat het veilig is? Ben jij de leider, of moet het paard de leiding nemen? 

Paarden reageren op jouw gedrag. Als je je gedrag NU verandert, verandert het gedrag van het paard ook. Zo zal het paard anders reageren als jij rustiger, of juist drukker bent. En ook als jij stevig in je schoenen staat, of juist onzeker bent. Je bent je er misschien zelf niet bewust van, maar er gebeurt zoveel in je lijf. Daar reageert een paard op. Ze reageren dus vanuit natuurlijk gedrag, zonder oordeel. Ze kunnen je niet verstaan, wat mensen natuurlijk wel kunnen, maar ondanks de woorden reageren ook mensen grotendeels op lichaamstaal. Kortom: je patronen worden makkelijk zichtbaar. Wat er in de bak gebeurt, is een mooie afspiegeling van hoe jij in het dagelijks leven reageert op situaties.

Naast coaching, zetten we paarden in voor traumatherapie met behulp van EMDR. Dit zorgt ervoor dat vervelende gebeurtenissen van vroeger een plekje krijgen. De gebeurtenis is een herinnering geworden zonder lading. De paarden dragen jou letterlijk, op het moment dat jij het echt even zwaar hebt.

Een traject bij de paarden is als je kamer opruimen…

….Soms is het niet fijn, maar als je kamer eenmaal opgeruimd is….. dan is het wel heel fijn! Zo werkt therapie ook. Vaak is het heel leuk, maar soms is het zwaar. Maar aan het einde zul je je beter voelen, mooie stappen maken. Je komt dichter bij jouw kern. Dit betekent ook dat je verder kunt groeien in jouw praktijk en ook je cliënten beter kunt helpen, omdat je je eigen stukken hebt aangekeken.

We werken aan….

STEVIG STAAN

Hoe kun je nou echt voor jezelf gaan staan in je praktijk, zodat het niet alleen voor jouw cliënten fijn is, maar ook voor JOU. Hoe kun je liefdevol je grenzen aangeven en echt je missie de wereld in zetten?

ZELFLEIDERSCHAP

 Neem jij de volledige verantwoordelijkheid voor je praktijk? Hoe kun je met nog meer zelfvertrouwen jezelf zichtbaar maken en de juiste cliënten naar je toe trekken die echt verantwoordelijkheid nemen voor hun proces?

JE EIGEN PAD LOPEN

Doe jij wel echt wat jij wil? Of laat je je nog afleiden door wat anderen vinden, of door beperkende overtuigingen en stemmetjes die zeggen “ik kan het niet”, “wie zit er nou op mij te wachten?”. Met de paarden gaan we kijken hoe je echt je eigen pad kunt lopen. 

TRAUMA’S VERWERKEN

We gaan terug in de tijd en verwerken heftige gebeurtenissen, zodat je je daar in het dagelijkse leven minder door belemmert wordt. Dit doen we door EMDR in te zetten.

Resultaten van een traject bij de paarden

Je kunt makkelijker echt voor jezelf kiezen

Het wordt makkelijker om echt voor jezelf te kiezen, omdat je weet WAT je wil en je hebt onderzocht en verwerkt wat ervoor zorgt dat je nog niet de juiste keuzes hebt gemaakt in je praktijk. Hoe lekker is het als je zonder moeite voor jezelf gaat staan? Je doet nu eindelijk een stapje extra voor jezelf, in plaats van voor anderen.

Je voelt meer rust omdat trauma’s verwerkt zijn

Je ervaart meer rust in je leven, omdat de bagage uit je rugzak -die we allemaal hebben – jou niet meer belemmert in je dagelijks leven, ook niet onbewust. Je lichaam reageert minder vanuit je “overlevingsmechanisme” en daardoor ervaar je meer rust op een dieper niveau. 

Je bent een betere coach of therapeut voor je cliënt

Doordat je je eigen stukken hebt aangekeken, kun je anderen ook weer beter helpen. 

Je durft jezelf zichtbaar te maken in je marketing

De stemmetjes in je hoofd belemmeren in je niet meer om actie te ondernemen, waardoor je veel makkelijker de volgende stappen maakt in je bedrijf en je jezelf zichtbaar maakt. 

Je staat voor jezelf en je waarde

Je staat letterlijk steviger. Als je een paard van 500 kilo uit je ruimte kunt houden, dan kun je vast ook wel tegen die klant zeggen dat je aanbod duurder is geworden, toch? Of dat de tijd nu echt op is, en dat je nu gaat stoppen? Je ervaart van binnenuit hoe waardevol het is voor jouw cliënten om met jou te werken en durft voor je waarde te gaan staan.

Ja laat je niet meer omver blazen door wat anderen vinden of denken

“Zou je dat nou wel doen, schatje?”…. Zo’n vraag uit je omgeving, zorgt er niet meer voor dat je je uit het veld laat staan. Je kiest voor je droom en durft risico’s te nemen, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Daarnaast voel je niet meer de behoefte om jezelf met anderen te vergelijken… Jij bent immers krachtig genoeg als je jezelf bent en daar komen jouw cliënten op af!

Ja voelt je afgestemd met jezelf en je missie voor je praktijk

Je voelt meer energie, meer kracht en de drive om door te gaan en door te pakken! Ondanks dat het altijd spannend zal blijven om uit je comfort zone te gaan, neem je nu de benodigde stappen en belemmert uitstelgedrag je niet meer. Je bent in verbinding met jezelf én met je ideale cliënt, wat er ook voor zorgt dat nieuwe kansen en cliënten als vanzelf naar je toe komen.

Hoe ziet een traject bij de paarden eruit?

Een traject bij de paarden duurt minimaal 5 sessies. Een sessie duurt een uur.

Wat belemmert jou nou om echt succesvol te zijn, in wat je wil? 

We pakken je gedrag aan bij de kern, door te kijken waar je patronen vandaan komen. Wat maakt dat je je bijvoorbeeld nog niet helemaal durft te laten zien? En dat je het moeilijk vind om echt voor jezelf te gaan staan in je bedrijf door bijvoorbeeld nog een te lage prijs te vragen? We gaan samen opzoek naar de kern, en vanuit daar werken we eraan om bagage in je rugzak van vroeger echt op te ruimen, en gedrag nu te veranderen.

Uiteraard wil ik eerst alles over je weten. Daar gaan we mee aan de slag tijdens de eerste sessie bij de paarden. Daarna weet ik welke kernthema’s we samen gaan aanpakken. Ook kijken we iedere sessie wat er op dat moment speelt en waar we mee aan de slag kunnen.

Praktische informatie
De sessies bij de paarden vinden plaats bij 2Tango in Veghel. Een sessie kost €60 excl. Btw. De sessies vinden om de week plaats. 

De investering in jezelf

Ook marketing hulp nodig voor meer cliënten in je praktijk?

In dat geval lijkt het me goed om een Powersessie bij het traject te boeken. In een Powersessie gaan we echt aan de slag met strategie en marketing voor jouw praktijk. Omdat je al een traject bij de paarden boekt, betaal je slechts €120 euro voor een Powersessie van 2,5 uur.

Als je liever eerst wil ervaren wat het werken met de paarden voor jou kan betekenen én je wil hulp bij je marketing, dan is een zichtbaarheidsdag misschien wat voor jou.

Inschrijven voor de traject met de paarden voor ondernemers

[activecampaign form=25]

Vragen waar je vast antwoord op wil!

Hoe werkt de betaling?

Je krijgt een factuur na iedere sessie. 

Ik weet niet zeker of dit wat voor me is, wat nu?
Geen probleem, dan bel ik graag even met je om jouw verhaal door te spreken! Stuur even een mailtje naar ilaria@coloursofhappiness.n met je telefoonnummer, dan bel ik je zo snel mogelijk.
Ik denk niet dat ik een heel traject nodig heb...

Dat dacht ik zelf eerst ook… tot ik erachter kwam dat er nog best veel tegenkwam. Mail even, dan bellen we erover.

Ik ben pas net begonnen met de praktijk, is het dan wat voor mij?
Als je pas net begonnen bent, is het juist goed om meteen een goede basis neer te leggen voor je bedrijf. Je gaat overtuigingen uit de weg ruimen en een duidelijk plan opzetten. Hoe mooi is het als je daar meteen mee aan de slag kunt? Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Ik wil het je graag leren.
Ik ben nog niet begonnen, ik doe nog een opleiding. Kan ik ook deelnemen?
Jazeker! Je kunt dan al een stabiele basis leggen voor als je klaar bent. De ideeën die je hebt kun je al deels uitwerken. Daarnaast kun je alvast blokkades gaan oplossen met de paarden. Daar heb je niet alleen in je bedrijf profijt bij, maar natuurlijk ook in je dagelijkse leven. Je bent van harte welkom als je bezig bent met een opleiding en je alvast meer wil leren over het ondernemerschap, zichtbaar zijn en marketing.
Ik heb geen auto, zijn jullie ook met het openbaar vervoer te bereiken?
Jazeker! Het beste kun je even kijken op http://9292ov.nl/ welke trein en/of bus je het beste kunt nemen.
Ik woon aan de andere kant van Nederland, maar voel dat ik dit wel nodig heb...

Laat me even weten waar je dan wel woont, dan kan ik kijken of we iets kunnen verzinnen. 

Welke rol hebben de paarden?
De paarden hebben verschillende rollen. Ze spiegelen jou altijd. Ze voelen hoe jij je voelt. Zij kunnen niet praten, maar proberen je wel een boodschap te geven. Samen gaan we opzoek naar wat het paard jou wil zeggen. Daarnaast draagt een paard jou bij sommige sessies, waaronder o.a. bij de EMDR. Je wordt letterlijk gedragen als jij het even moeilijk hebt. Ook kan een paard voelen of wat jij zegt congruent is. Bewust of onbewust proberen we bijvoorbeeld wel eens dingen weg te stoppen. Een paard merkt dit en laat dit ziet. We werken in principe altijd met het paard, tenzij het echt slecht weer is en het niet veilig is om naar buiten te gaan.