Home » Mindset » Waarom is het zo moeilijk om onze eigen kracht te zien?

Waarom is het zo moeilijk om onze eigen kracht te zien?

door | 2 dec, 2019 | Mindset

Waarom is het zo moeilijk om onze eigen kracht te zien?

Bij een ander is het zo makkelijk…. Je ziet meteen wat zijn of haar kwaliteiten zijn! Maar bij jezelf….

Deze week had ik een klant aan de telefoon en die zei “Ja, als ik eerlijk ben, weet ik ook echt niet waarom mensen naar mij moeten komen en niet naar een coach om de hoek…” Dat raakte me want van haar had ik het niet verwacht en ik zag het juist heel goed.

Gisteren tijdens de opleiding tot Intuïtie Coach waarbij ik meeloop kwam het thema ook weer voorbij. De deelnemers hadden ieder stuk voor stuk hele mooie en treffende readings gegeven, maar hadden ze het gevoel dat het wellicht een volgende keer “nog beter” moest en dat ze “er nog niet waren”.

Een van de deelnemers wil graag iets met wandelcoaching gaan doen, waarop ik voorstelde: “Nou, prik gewoon een datum voor een mooie wandeling en gooi het de wereld in! Wij komen wel.” Ze keek me echt heel verbaasd aan, alsof ze dat echt niet kon maken. Het was toch zeker veel te simpel wat ze deed? En geld vragen, dat kon al helemaal niet…

Tijdens de pauze zaten we te praten en zei een andere deelnemer dat ze graag een andere richting op wilde met haar werk, maar daar moest ze dan toch zeker nog wel een 3-jarige opleiding voor doen… Terwijl ik duidelijk zag dat het er allemaal al in zat, dat ze het alleen maar hoefde te gaan DOEN!

Weer een ander zei dat ze liever meer uitleg op papier wilde hebben, zodat ze dan een houvast zou hebben tijdens het geven van de readings…. Terwijl ze net een prachtige reading had gegeven, helemaal vanuit haar intuïtie. Dat was juist wat het zo krachtig maakte.

Een andere deelneemster had in haar reading voor mega inzichten gezorgd en de coachee diep geraakt, maar kreeg uiteindelijk zoveel migraine van de stress omdat ze na afloop bang was dat ze toch te weinig waarde had geleverd.

Uiteraard herken ik het zelf ook. Voor mij voelt het simpel en vanzelfsprekend wat ik doe, terwijl het voor mijn klanten helemaal niet zo is en zij er juist veel aan hebben.

Al die verwachtingen die we hebben van onszelf… De lat, die we steeds maar hoger blijven leggen….

Je hoeft niet hard te werken om “genoeg” te zijn. Je hoeft niet nog meer te leren, om “genoeg” te zijn. Je hoeft niemand te “fixen” om “genoeg” te zijn. Je hoeft niks geks te doen om “genoeg” te zijn.

Je bent al uniek. Je bent al krachtig. En je bent al genoeg! Je hoeft alleen maar in je eigen licht te gaan staan en te vertrouwen dat er precies gebeurt, wat er gebeuren moet. ❤️

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin