Home » Geen categorie » Vergoeding vanuit de verzekering? Lees dan dit even.

Vergoeding vanuit de verzekering? Lees dan dit even.

door | 5 dec, 2022 | Geen categorie, Marketing

Ongeveer de helft van de coaches en therapeuten die ik begeleid wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zeker geen vereiste voor een succesvolle praktijk, maar als je toch vergoed wordt is dit wat mij betreft zeker een voordeel voor je cliënt.

December is de laatste maand dat mensen hun aanvullende vergoeding van 2022 kunnen inzetten. Daarna start de teller weer op 0. Veel mensen hebben hun vergoeding nog niet volledig gebruikt, maar zijn zich hier wellicht niet van bewust. Daar zit dus een kans!

Hoe fijn zou het zijn als een groot deel van de mensen nog een keer naar je praktijk wil komen deze maand, om hun vergoeding op te maken?

Ik ben het ermee eens, je wil niet dat mensen alleen maar komen “omdat het vergoed wordt”. Dat is ook niet de intentie, maar ik denk wel dat er een kans voor jou ligt deze maand.

Wat kun je praktisch doen in je marketing?

1. Stuur een mail naar (oud)cliënten of volgers
Heb je een e-maillijst of stuur je regelmatig een nieuwsbrief? Stuur een mail over dat mensen hun vergoeding nog kunnen gebruiken bij jou, en dat ze dus in december nog een (of meerdere) afspraken kunnen boeken. Vertel uiteraard goed hoe ze kunnen boeken, waarvoor ze dan boeken (voorkom keuzestress) en wanneer ze kunnen boeken. Grote kans dat daar boekingen uit gaat komen!

2. Zet het eens op social media
Hoeft niet lang of ingewikkeld, maar maak het zichtbaar.

3. Overleg het met mensen die deze maand in de praktijk komen
Wellicht willen zij nog een keer komen deze maand? Wat is er nou fijner dan nog een behandeling zo net voor kerst, onder het mom van extra zelfzorg? Uiteraard afhankelijk van je beschikbaarheid en van jouw eigen vakantiedagen. Nu is het nog begin december en zou dat nog kunnen (de meeste coaches en therapeuten waar ik mee werken zien hun cliënten om de 2/3 weken, dus dan lukt het nog net voor kerst). 

4. Stuur persoonlijke appjes
Wellicht zijn er mensen die aangegeven hebben dat ze nog wilden komen, of die hebben aangegeven dat ze binnenkort een afspraak willen plannen. Dit is het ideale moment om hen nog eens een berichtje te sturen! Dit is best tijdrovend en ook heel persoonlijk. Je hoeft dit dus niet te doen, maar wellicht poppen er meteen een aantal namen op in je hoofd die je wat zou kunnen sturen nu je dit leest. Stuur hen dan gewoon wat! 

Er zijn een aantal therapeuten die vergoed worden en die ik al meerdere jaren help met hun marketing. Bij hun blijkt ieder jaar weer opnieuw: november én december zijn de drukste maanden! Juist omdat mensen hun vergoeding nog willen opmaken.

Maak hier dus gebruik van! :).

Word je niet vergoed? Dan is het alsnog geen slecht idee om te kijken of je nog iets kunt doen deze maand. Wellicht een mailing met als strekking goede zelfzorg in de donkere maanden? Ik merk zelf dat iedereen nu naar kerst toe begint te leven en toe is aan vrij en vakantie en “even niks”. Daar kun je goed op inspelen! Desnoods hang je er nog een december-actie aan. Moet niet, maar kan wel.

Cliché maar waar: als je niks doet aan marketing, gebeurt er sowieso niks.

Wil je je praktijk laten groeien maar heb je geen “plan” en vind je het moeilijk om te bedenken wat je nu toch weer moet doen om jezelf zichtbaar te maken?

Wellicht is mijn Sparkling Business Traject iets voor jou. Dit is een combinatie van een 1-op-1 Powersessie van 2,5 uur (online) én van nu t/m maart toegang tot de online academy met meer dan 30+ uur videomateriaal vol praktijkcasussen en simpele tips. De Academy is een online videobibliotheek zonder volgorde: je kiest zelf waar je begint en welk onderwerp voor jou nu relevant is.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin